Wingfoil-les-makkelijk

Is Wingfoilen makkelijk?

Wingfoilen is makkelijk! Binnen een uur kun je stabiel stabiel heen en weer foilen!

Je hebt bovenstaande uitspraak vast wel eens gehoord. En ik heb ondertussen ook al heel wat mensen mogen lesgeven die binnen een uur aan het foilen waren. We begonnen met de wing op een groot windsurfboard en gingen al snel naar het foil board. Soms startten we zelfs gelijk op het 130 liter foilboard met foil. Binnen een uur of zelfs in het eerste rakje zag ik ze voor mijn neus langzaam omhoog komen, even zakken, weer omhoog komen en daarna gecontroleerd weg foilen! Zo gaaf!

wingfoil-les-windsurffoil-1

Een kleine adder..

Maarrrrr.. er zit wel een flinke adder onder het gras. Al deze mensen hadden al heel veel windsurf, kitesurf, windsurffoil of kitefoil ervaring. En voordat ze dat konden, hebben ze heel wat uurtjes staan pielen en heel veel crashes gemaakt. Maar uiteindelijk lukte het. En die knowhow nemen ze nu mee naar het wingfoilen.
Voor het wingfoilen hoef je echt geen windsurf- of kiteervaring te hebben. Maar het scheelt natuurlijk wel heel veel. Zeker als je foil ervaring hebt.

Voor wie is leren wingfoilen het makkelijkste?

  1. Windsurf-foilers
  2. Kite-foilers
  3. Windsurfers
  4. Kiters

Dus is wingfoilen makkelijk? Je leert het sowieso veel sneller dan windsurffoilen en kitefoilen. Maar het begin van Wingfoilen kan even doorbijten zijn als je bovenstaande sporten niet of nauwelijks gedaan hebt. Maar het komt vanzelf als je je uurtjes op het water maakt. Dus even je tanden er in zetten en binnenkort zweef jij ook heerlijk over het water. 

Hier lees je meer informatie over hoe je het snelste goed kunt leren wingfoilen.

Scroll to Top