Beste-leren-wingfoilen

De beste manier om te leren Wingfoilen

Wingfoilen leer je stukken sneller dan Windsurffoilen of Kitefoilen. Hoe lang het duurt om te leren Wingfoilen..? Daarover lees je alles in deze Blog Post. Maar wat je beginniveau ook is, er zijn drie zaken die de curve van het leren wingfoilen heel wat stijler maken.

  1. Neem een les. Er zijn vele voordelen aan het nemen van een les. Natuurlijk leer je het zo veel sneller. Een ander voordeel is dat een goede Wingschool alle soorten boards, foils en wings heeft. Het materiaal kan dus helemaal aan jouw niveau en aan de wind worden aangepast. Je kunt zelf natuurlijk ook materiaal kopen, maar dan heb je vaak maar 1 board, 1 wing en 1 foil… En wat doe je als daarvoor te veel of te weinig wind is? Een ander groot voordeel van het nemen van een les is dat de instructeur je na de les kan adviseren wat voor jou het beste materiaal is om te kopen
  2. Neem een les met zo weinig mogelijk anderen. Natuurlijk is een groepsles goedkoper, maar de instructeur kan maar 1 persoon tegelijk lesgeven. Je krijgt dus minder aanwijzingen. Goedkoop wordt dus duurkoop. Wil jij heel graag met je 2 vrienden komen, dan kan dat. Maar meer dan 4 personen geven wij niet tegelijk les. Sowieso stoppen we nooit ‘vreemden’ bij elkaar in de les. Jij bepaalt dus met wie je les neemt.
  3. Ga na je eerste les zelf oefenen voordat je een tweede les doet. Koop of huur de spullen en ga meters maken. Goede aanwijzingen van de instructeur zijn heel belangrijk. Maar daarna moet jij ze in de praktijk gaan brengen. Lekker zelf aan de slag gaan dus. Flink veel meters maken, des te meer leer je weer in de volgende les.
Scroll to Top