Wingfoil les

Geruisloos boven het water zweven met een kleine, opblaasbare vlieger in je handen. Hoe gaaf is dat?!

We hebben het hier over Wingfoilen. Het is één van de vele foil watersporten die de laatste jaren zijn ontstaan. Wingfoilen is extreem verslavend. Dat komt door de veelzijdigheid van de sport. Het kan op een kleine plas, op een flink meer en op zee. Je kunt rustig cruisen, maar ook skyhigh springen. Daarnaast heb je maar weinig materiaal nodig en is het materiaal ook nog eens compact. Het is de veiligste foil watersport die er is en je heb het ook nog eens heel snel onder de knie. Niet zo gek dat het dé trend van het moment is… En.. de komende jaren gaat deze sport nog veel meer groeien! Klik op de BOEK NU knop om onze beschikbaarheid te zien en je les binnen 3 minuten in te plannen.

Wingfoil les

Natuurlijk kun je zelf ook leren wingfoilen. Maar door een les te nemen leer je het vele malen sneller. Het scheelt een hoop frustratie. Daarnaast hebben wij alle soorten en maten boards, foils en wings. We kunnen het materiaal dus perfect op de cursist én de windkracht afstemmen. Op het juiste beginners materiaal leer je namelijk veel sneller dan op meer gevorderd materiaal. Zo heb je altijd het optimale materiaal en leer je het snelste. Na afloop van de les kunnen we je dan precies vertellen welk materiaal voor jou het meest geschikt is om te kopen.

wing-pompen

Jij bepaalt met wie je wingfoil les hebt

Zowel de Wingfoil Les als de Wingfoil Cursus geven wij aan maximaal vier personen tegelijk, zodat veiligheid en leerresultaat optimaal zijn. Natuurlijk krijgt iedereen zijn eigen materiaal, waardoor je niet op elkaar hoeft te wachten. De groep is dus niet groter dan dat jij hebt opgegeven. Als je alleen boekt, heb je ook alleen les. Zo kunnen we de les helemaal aan jouw niveau en vaardigheden aanpassen en leer je het snelst. Je komt niet in een overvolle groep met onbekenden terecht, en bent niet afhankelijk van het niveau van anderen. Je krijgt de aandacht die je verdient en waar je voor betaalt. Geen entertainment dus, maar echt leren Wingfoilen!

wingfoil-les-knieen-1

Cut the crap

De focus bij onze lessen ligt op: doen! Maar we ontkomen er niet aan te starten met wat theoretische zaken. Wij willen dat iedereen eerst een stukje basis kennis beheerst over het materiaal. Ook het veiligheidsgedeelte is allemaal logisch, maar wel noodzakelijk. Daarna gaan we aan de slag met de wing. Eerst kort op de kant en daarna op een groot windsurfboard. Binnen 20 minuten sta je op het water! Je leert hoe je op het board klimt, gaat staan en hoe je met de wing het beste de wind vangt. Lukt het om zo gecontroleerd heen en weer te varen? Dan pakken we een wingboard met een foil er onder. Geen ‘droge’ lessen dus. Je gaat nat worden. In je eerste les al!

wingfoil-les-staan-1

Materiaal

Qua materiaal zorgen wij voor alles. De beste boards, foils en wings van Duotone. Ook hebben wij wetsuits, schoentjes, een helm en impactvest van ION. Check de Materiaal & Verhuur pagina. Alles zit in de lesprijs inbegrepen. Jij hoeft alleen je zwembroek en handdoek mee te nemen. En natuurlijk een flinke stapel boterhammen. Heb je zelf spullen, dan is het handig om die mee te nemen. Zeker als het gaat om een wetsuit en schoentjes. Niets is zo fijn als je eigen, warme, droge wetsuit! En als je al een board en wing hebt is het natuurlijk het beste om het daar op te leren.

Hoe snel leer je foilen?

Om te leren wingen heb je geen andere ‘surf’ ervaring nodig. Maar iemand met windsurf-, kite-, of foilervaring pikt het in het algemeen wel een stuk sneller op. Zodra wij merken dat je iets goed beheerst gaan we gelijk verder met het volgende. We passen de les helemaal aan jou aan. Tijdens je tweede of derde les gaan we dan ook precies verder waar we de vorige les zijn gebleven. Je bent niet afhankelijk van het niveau van andere mensen in jouw groep. Dat zijn de voordelen van een privéles! In verband met de complexe bewegingen is het aan te bevelen als de deelnemers 12 jaar of ouder zijn. Jonger kan wel, maar het leerresultaat is dan minder.

wingfoil-les-leren-vliegen-1

Wingfoil lessen:

wingfoil-les-stabiel-vliegen-klein

Wingfoil Privé Les

90 minuten les

+ na de les zelf een half uur Wingfoilen

Incl: Wing, board, foil, wetsuit, helm en impactvest

Voor beginner en gevorderde

Plan zelf je lessen op een datum die jou schikt

1 persoon: € 120,00
2 personen: € 78,00 pp
3 personen: € 68,00 pp
4 personen: € 54,00 pp

cruizen-op-de-foil

Wingfoil Privé Cursus

3 x 90 minuten les

+ na elke les zelf een half uur Wingfoilen

Incl: Wing, board, foil, wetsuit, helm en impactvest

Voor beginner en gevorderde

Plan zelf je lessen op een datum die jou schikt

1 persoon: € 292,00
2 personen: € 188,00 pp
3 personen: € 157,00 pp
4 personen: € 136,00 pp

Twijfel je of je het leuk vindt?

Je kunt altijd starten met een Losse Wingfoilles. Als je de losse les gedaan hebt kun je de ‘Upgrade naar Cursus’ boeken en komen er nog twee lessen bij. De totale prijs is dan hetzelfde als dat je de Wingfoil Cursus in één keer boekt.

Wat is Wingfoilen en welk materiaal heb je er voor nodig?
Scroll to Top