Wingfoil Club

Wekelijks Wingfoil les

Wingfoilen is de hype van deze zomer. Het gevoel om over het water te zweven geeft een ongekende sensatie van gewichtloosheid. Dus hou jij van uitdaging, dan is de snelst groeiende watersport echt iets voor jou! Zaterdag 28 mei gaat de Wingfoil Club lessenreeks van start op het Lutjestrand aan het Amstelmeer. Wij leren jou in no time Wingfoilen en we zorgen voor alle materialen!

Wingfoilen is de nieuwste en grootste hype op watersportgebied. En terecht! Wie wil er nu niet over het water zweven en met minimale windkracht de lucht in springen? Daarbij is het materiaal ook nog eens zeer compact en breed inzetbaar. Het zijn slechts een paar redenen waarom zoveel mensen gaan Wingfoilen. Bij leerfoilen.nl maken we het nu extra toegankelijk om met deze uitdagende sport te starten. Als je meedoet met de Wingfoil Club heb je elke week anderhalf uur Wingfoil les op het Lutjestrand aan het Amstelmeer. Deze lessenreeks start zaterdag 28 mei en eindigt eind september. In de zomervakantie is er geen les.

Materiaal

Met de opblaasbare vlieger, genaamd de ‘wing’, in je handen maak je snelheid, terwijl je staat op een board met daaronder een hydrofoil gemonteerd. Door het vleugelprofiel van de hydrofoil wordt je uit het water gelift en zweeft je board dus boven het water. Het vleugelprofiel van de hydrofoil blijft net onder het wateroppervlak. Dit zweven geeft een ongekende sensatie van gewichtloosheid en is extreem verslavend. Als je meedoet met de Wingfoil Club zorgen wij voor alle materialen. Je hoeft zelf alleen je zwembroek en waterschoentjes mee te nemen!

Leren Wingfoilen

Je wordt natuurlijk niet gelijk ‘in het diepe’ gegooid. Na wat uitleg en oefenen op de kant gaan we eerst de wing leren besturen op een windsurfboard. Als dat allemaal goed gaat, dan gaan we op het foil board. Daar is het eerste doel ‘van knieën naar staan’ en ‘heen en terug dobberen’. Kun je dat? Dan gaan we natuurlijk proberen echt te foilen. Omhoog dus! En als dat lukt..? Dan is er nog heel veel te leren.. Wat dacht je van een overstag, een gijp of misschien wel een sprong?

Oefenen

Net als windsurfen, kiten en golfsurfen lukt het niet gelijk de eerste keer. Je hebt echt wel wat uren nodig voordat je lekker heen en weer kunt foilen. Maar van al die sporten leer je Wingfoilen wel het snelste, is het het meest verslavend en toch veilig!Net als windsurfen, kiten en golfsurfen lukt het niet gelijk de eerste keer. Je hebt echt wel wat uren nodig voordat je lekker heen en weer kunt foilen. Maar van al die sporten leer je Wingfoilen wel het snelste, is het het meest verslavend en toch veilig!

Historie

De Windsurf Club van windsurfschool Leerwindsurfen.nl bestaat al sinds 2003 en is een begrip in de kop van Noord-Holland. De Windsurf Club gaat verder dan de jeugd alleen kennis laten maken met de windsurfsport. Het doel was, en is, om de jeugd elke week te laten windsurfen, jaar na jaar. Er zijn 1e jaars-, 2 jaars-, 3e jaars- en Mastergroepen binnen de Windsurfclub. Duizenden kinderen hebben er inmiddels leren windsurfen en planeren. En nu heeft de Windsurfclub een nieuw broertje gekregen; de Wingfoil Club.

Facts

  • 13 lessen van 90 minuten.
  • Wekelijks op zaterdag van 15:00 tot 16:30 uur.
  • Start datum cursus: Zaterdag 28 mei
  • Overige lessen: 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli, 3 september, 10 september, 17 september, 24 september
  • Minimale leeftijd om deel te nemen: 13 jaar
  • Kosten: €225,- voor 13 lessen.
  • (Wil je graag meedoen maar zit de cursus vol of schikt dag en tijdstip niet. Mail ons en we kijken wat we voor je kunnen doen!)
Scroll to Top